יום הבחירות למועצה האזורית מטה יהודה קרב ובא

יום הבחירות למועצה האזורית מטה יהודה קרב ובא

ההצבעה שלך היא הקול שלך והיא גם הכח שלך להשפיע על החיים שלך בחמש השנים הקרובות

ב-27 פברואר 2024 יתקיימו הבחירות המוניציפאליות בכל הארץ ובכלל זה ב- 58 ישובי המועצה שלנו, לאחר שנדחו פעמיים בשל מלחמת "חרבות ברזל".

בבחירות הקרובות נצביע בשלושה פתקי הצבעה אשר מסדירים את שני רבדי השלטון: פתק כחול, בחירות לוועד המקומי ביישוב – (למעט במקרים של זהות ועדים), פתק לבן – בחירות לנציג היישוב במליאת המועצה האזורית מטה יהודה, ופתק צהוב – בוחרים כלל תושבי המועצה שלנו בראש מועצה בבחירות ישירות.

יום הבחירות מוגדר בחוק כיום שבתון.

כל הנבחרות והנבחרים במועד הבחירות יכהנו לתקופה בת חמש שנים.

יכול לבחור כל אזרח/ית בגיל 17 ומעלה ביום הבחירות וכתובתו/ה ביישוב המגורים שלו במטה יהודה רשומה במשרד הפנים.

בחירות לראשות מועצת מטה יהודה:

ראש המועצה אחראי לגיבוש והובלת מדיניות המועצה בתחומים של חינוך, פיתוח, תקציב, רווחה ועוד במטרה ליצור מערך שירותים איכותי וזמין לתושבים, ביישובים ובמסגרות האזוריות. ראש המועצה פועל לקידום וייצוג המועצה, היישובים והאזור בפני רשויות המדינה ויוזם מפגשים עם הנהלות היישובים, התושבים ובעלי תפקידים.

 

בחירות למליאת מועצת מטה יהודה:

מליאת המועצה היא הגוף בעל הסמכות והיכולת לקבוע מדיניות ולאשר נושאים שהוגדרו בחוק, בהם: אישור תקציבים, חוקי עזר, תכניות פיתוח ועוד. בשונה מרשויות עירוניות, בהן הבחירות למליאת הרשות הן כלליות ומתבצעות על פי רשימות, במועצות אזוריות הבחירות למליאת המועצה מתבצעות לפי ישובים. כל ישוב בוחר נציג/נציגים מטעמו למליאת המועצה. המליאה מורכבת מנציגי כל היישובים הנמצאים בתחום השיפוט של המועצה. מספר הנציגים/ות של היישוב במליאה נקבע על פי המודד שמאושר במליאת המועצה: לאחר הבחירות מתכנסת המליאה ובוחרת מתוכה הנהלה. כל חברי המליאה פועלים במסגרת ועדות רשותיות שונות בהם – הנהלה, חינוך, ביקורת, ביטחון, מכרזים ועוד. תפקיד נציג/ת המליאה של היישוב לקדם את טובת המועצה כולה ולאו דווקא לייצג את אינטרס היישוב שלו/ה.

בחירות לוועד המקומי של הישוב:

הועד המקומי הינו גוף סטטוטורי, המנהל את היישוב ואחראי על מתן השירותים המוניציפליים של היישוב ומייצג את כלל תושבי היישוב. לוועד המקומי סמכויות מתחום המשפט הציבורי והמנהלי, וחלים עליו כללי המשפט הציבורי-מנהלי. המועצה רשאית להאציל מתפקידיה וסמכויותיה לוועד מקומי, למעט בתחומים מסוימים, כגון: ייסוד תאגידים, הטלת אגרות והיטלים, חקיקת חוקי עזר, הפקעת מקרקעין ואישור תקציב ועד מקומי. הוועד המקומי הינו גוף משפטי נפרד לחלוטין מהאגודה החקלאית/ קהילתית הפועלת באותו היישוב. במהלך כהונתם מעצבים חברי הוועד המקומי, את אופי החיים ביישוב. הוועד קובע מדיניות אשר באה לידי ביטוי בהחלטותיו וביישומן. להחלטות הוועד ישנה השפעה על תחומי החיים השונים, הפיזיים, החברתיים, הכלכליים/כספיים ועוד. מספר חברי הוועד המקומי נקבע על ידי משרד הפנים בהתאם למספר התושבים ביישוב ונע בין 5-11 חברים וחברות.

מסמנים עכשיו ביומן – יום שלישי 27 פברואר 2024 – את ואתה מצביעים בקלפי שלך בישוב.

פוסטים נוספים

התקציב זה לא רק לוחות. חברי מליאת המועצה: המתינו עם אישור התקציב עד שתוצג תוכנית העבודה ויופצו דברי ההסבר

על רקע שנה מאתגרת של הימשכות המלחמה ובחירת ראש מועצה חדש, אנחנו מברכים את גזבר המועצה על עמידה בלו"ז שקבע משרד הפנים להפקת התקציב, ועל קיום שעות קבלה למתן הסברים ותשובות לחברי מליאת המועצה.
יחד עם זאת, אנו קוראים להנהלת המועצה ולחברי המליאה להמתין עם אישור התקציב עד להשלמת תוכנית העבודה ודברי ההסבר הנלווים לתקציב, ולאפשר לחברי המליאה להתמצא בהם היטב.

ישיבת מליאת המועצה 17/4/2024

שלום לכל תושבות ותושבי מועצת מטה יהודה. היום תתקיים הישיבה השנייה של המועצה. היינו בישיבה הראשונה, שהייתה חגיגית ומרגשת- בתקווה יציאה לדרך חדשה במטה יהודה. עם זאת, התרשמנו שיש מקום

כתבו אלינו

דילוג לתוכן